Masterclass Frans Bromet

De man met de nasale, trage, dragende stem. Die doorbrak bij het grote publiek met Buren. De man die vertelt via de camera op zijn schouder en enscenering heeft afgezworen. ‘Er zit geen verschil tussen het leven en de film’, zegt filmmaker Frans Bromet (1944) in een van zijn films. En exact dat is wat Frans Bromet al ruim vijftig jaar laat zien in zijn werk.

Frans Bromet vertelt in deze masterclass over zijn werk als filmmaker, aan de hand van pakkende en boeiende fragmenten uit programma’s die hij heeft gemaakt. Interview en reportage als inspiratie om anders te leren kijken, luisteren en vragen te stellen.

Frans geeft zijn visie op het maken van reportages en beantwoordt daarbij essentiële vragen: ‘Hoe zet je film doeltreffend in als middel om mensen te bereiken?’, ‘Wat is je rol als maker?’, ‘Wat is een goede opening?’ en ‘Wanneer ben je een goede interviewer?’ Tijdens de inspiratiesessie is er ruimte om Frans zelf vragen te stellen: ‘Hoe pakt hij dat nou eigenlijk aan?’

Frans Bromet studeerde aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam samen met o.a. Jan de Bont en Rem Koolhaas. In Ilpendam heeft hij zijn televisieproductiebureau en een filmschool. In 2017 kreeg hij de Ere Zilveren Nipkowschijf voor zijn gehele oeuvre.

Deze masterclass hoort bij de workshop ‘documentaire maken met senioren’ die volgende maand van 25 tot en met 29 maart plaats zal vinden in De Haagse Hogeschool. Georganiseerd vanuit het Lectoraat Urban Aging.

Iedereen is welkom! Gratis toegang. 
Voertaal: Nederlands.

Contact
Joost van Vliet (hogeschooldocent SWE): j.vanvliet@hhs.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Tekst vergroten/verkleinen
Kies contrast